• Welcome to Братско общение в тревожни времена.

Изкуствения интелект - поредната измама?

Започната от Watchman, Юни 24, 2023, 15:26:36 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 7 гости преглеждат тази тема.

Lacho

Цитат на: Nikolay - Март 12, 2026, 12:49:04 PMНаправят ли си военни роботи - могат да поробят всички хора без никакъв проблем, да ги избият и каквото решат, особено комбинирано с глада който се задава (и който е планиран и разработен като план).

Логиката точно на там сочи и аз също мисля че роботите ще се използват за най жестоките неща. Дори мисля че те ще са едно от нещата които ще направят нещата толкова ужасни че хората без вяра да приемат белега на звяра. Роботите нямат сърце и съвест и душа, и това ги прави още по жестоки. Като дойде време за масови убийства, глад, войни, и други, всеки човек който покаже дори малко милост бива заменен с робот, и така сатана и звяра ще може да елиминират "човешкия" фактор при изпълнение на такива заповеди. И роботитие са изцяло контролирани от хора, които са контролирани от демони и сатана. Така роботите са перфектен изпълнител на заповеди.

Аз мисля че това което е описано като характеристики на звяра в Откровение, едно от тях са машините като военните и полицейските и тези които ще обслужват властта на звяра. Такива като компютри, системи за наблюдение и така, и роботите. Тези наща са всички направени от желязо и мед. Ударните машини които са описани като железни зъби и нокти от мед, са и роботите. Да не забравяме че роботите нямат нужда от храна като хора, и не се разболяват. А по време на Откровение вече имаме Божийте язви, войни, и глад, и наказанията които Бог праща на земята. И така като звяра има роботи, дори армията и полицията да се разболеят или умрат от глад, имат "подкрепление" от роботите. Просто пълна жестокост.

Мисля че роботите няма напълно да изместят работниците в всички сфери, най много до 50% според мен. Примерно има високо рискови работи като такива в рафинерия за горива, атомни централи, в земеделието, които без хора не могат. Там се изисква мислещ интелигентен човек. Роботите са добри в това да изпълнят зададена програмирана заповед, без та мислят. Примерно такава като да убият или да ограничат достъп.

От Писанието знаем че дори към края все още ще има работещи хора:

Матей 24
40 Тогаз двамина ще бъдат на полето; единий се взема а другий се оставя.
41 Две жени като мелят в мелницата, една се взема, и една се оставя.

За мен тези стихове са интересни защото към днешна дата показват много реалности не само за последните дни, но и за това защо хора в земеделието винаги ще са нужни. Въпреки усилията и постиженията, все още комбайните и тракторите тряба да имат човек. Изгежда има много фактори които AI или някаква програма не може да преодоли. Примерно ако се дигна прах внезапно пред комбайна от купчина пръст от къртица, а в купчината случайно има и дебело парче тел, отива ножицата отпред, и ако не се спре на време става пожар. При 40+ градуса лятото, пламва за минути цялото поле. Все още AI не моме да свърже всичко това с купчината пръст от къртицата като причина.

Да се молим за силна вяра ако дойде при нас времето, че да не вземем белега на звяра. Слава на Агнето. Амин.
'Твоето слово е светилник на нозете ми и виделина на пътеката ми.' --Псалми 119:105

Watchman

Цитат на: Lacho - Март 18, 2026, 09:32:04 AMОт Писанието знаем че дори към края все още ще има работещи хора:

Матей 24
40 Тогаз двамина ще бъдат на полето; единий се взема а другий се оставя.
41 Две жени като мелят в мелницата, една се взема, и една се оставя.

Цитирания пасаж не само говори, че ще има работещи хора, но и че работата на хората ще бъде ниско технологична. Така, че забравете за тия роботи и последното време. Бог първо ще унищожи цялата технологична система и когато дойде битката при Армагедон тя ще се води с копия, спрели и щитове, които после ще ги горят в продължение на 6 месеца за да се топлят и готвят с тях. Преди да стане технологичния ресет няма да има никакво Пришествие, защото Писанието ясно показва, че технологичното ниво на човешката цивилизация при Второто пришествие на Христос ще е на същото ниво като при първото Му идване. Точно за това Исус говори за хора работещи на полето и жени мелещи на мелницата.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.