Да, разбирам ли че ти стъпваш на презумпцията, че Бог и Неговото Царство имат технически ограничения?
Това ми напомня на следната история. В Библията се разказва за случая когато осела (магарето) на пророк Валаам проговаря с човешки глас. И отишъл един човек при свой приятел християнин и му казал - аз изследвах много подробно челюстта и устната кухина на осела, и трябва да ти кажа, че е технически невъзможно един осел да проговори с човешки глас. На което неговия приятел му отговорил - ти ми създай осел от нищото, пък аз ще го науча да говори...
Писанието ясно казва, че за Бога няма нищо невъзможно. Това е Неговия свят, Той го е създал от нищото, и няма абсолютно нищо, което да е невъзможно или трудно за Него.
И за да можеш да го разбереш това ще ти дам следния пример. Има ли нещо, което да е невъзможно за един режисьор, което да вкара в свой филм? Ако иска ще направи мравка да повдигне слон, ако иска ще направи муха да глътне кит. Каквото каже режисьора - това е което ще се случи във филма и няма невъзможни неща. Точно така е и при Бога - каквото каже, това се случва, с тази разлика, че при Бога всичко е реално, а не пуста фантазия, както във филмите.