• Welcome to Братско общение в тревожни времена.

Съвременната медицина и човешкото знание

Започната от Eli65, Декември 19, 2022, 17:44:23 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Watchman

ЦитатНека започна и завърша с това, че колкото е валидна дипломата ми пред вас, толкова са валидни и слуховете за ситуацията с вашите баби и дядовци.

Fair enough. Поне става ясно, че ти вярваш в своята диплома, което говори за вяра в системата стояща зад нея, и силите които стоят зад тази система. А това вече е повод за притеснение.

Не го приемай като заяждане, когато християни искрено общуват помежду си това дава възможност на тъмнината, която е в нас да бъде забелязана от другите, а това е повод за радост, защото ни се дава възможност да се изчистим от нея. Това е начина по който тялото се усъвършенства във вярата и се изчиства от тъмнината.

Ето сега ние виждаме нещо притеснително, на което ти обръщаме внимание. Когато човек е потопен в едно нещо, особено в някаква система той губи чувствителност за много неща. По същия начин когато някой влезе в стая с остра миризма. Веднага това го удря, но ако постои половин час в тази стая той губи чувствителност и съзнание за острата миризма. Трябва някой отвън да забележи и обърне внимание.

Сатанизма е навлязъл във всяка сфера на обществения живот и особено системните неща като образование, медицина, съдебна система, полиция, армия, научни институции и прочие неща са отдавна инфилтрирани и сатанизирани до самото си ядро. Света претендира за научна обективност, но такава не съществува и никога не е съществувала. Науката е поредната човешка религия, и е основана на много повече вярвания отколкото има човек вярващ на ученията на Библията. Християните трябва да осветят (отделят) себе си от системните неща, които са под властта на сатана и да търсят Божиите неща и Божиите пътища.

ЦитатСамо че аз съм жена, а вие сте мъже минали през казарма. Интересно в какво сте се клели вие на клетвата след новобранския период?

Ученик на Исус е жена, въпреки подвеждащото име, което си е сложила. Аз съм ходил казарма и отказах да ходя на клетва, защото вече бях вярващ по това време. Времената бяха по-демократични вече и не са ми правили сериозен проблем, че не отидох на клетвата, въпреки че бях готов да пострадам ако се наложи.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Eli65

Първо, когато трябваше да давам хипократова клетва не бях повярвала и второ, не съм давала хипократова клетва. Имах поправителен изпит две седмици след полагане на хипократовата клетва. Така, когато моите колеги полагаха въпросната клетва, аз не бях там. Когато взех и последния изпит, това беше след моя випуск и никой не ми е изисквал да се кълна във фасмантагории. И аз като вас смятам, че клетвата трябва да е в християнския Бог, който изцерява и от който зависи всичко, но уви, такава клетва няма. Що се отнася до всичко останало, с полемики човешки живот не се спасява. За мен съди Бог и човешките животи, които съм спасила за 16 години работа в спешно отделение. От мен толкоз. Имате право да се мерите сами със себе си и да смятате, че ако не друго, то поне спасявате човешки души. Пожелавам ви успех. Сбогом.

Watchman

ЦитатЩо се отнася до всичко останало, с полемики човешки живот не се спасява.

Библейския термин е изобличение, а не полемика. В случая ние говорим за изобличаването на една система, която е определено сатанинска. Истината спасява животи и души, а тъмнината и мрака погубват живота и душата. Колко хора погинаха само през последните 2 години от лекарите, които ги надупчиха с ваксини, с увещанието че са "ефективни и безопасни"? И защо погинаха? Защото вярваха на системата и лекарите, които са свещениците на тази система. Ако някой ги беше изобличил и те бяха приели изобличението, щяха ли да погинат? Значи изобличението спасява животи.

В спешното отделение се спасяват хора, това е факт. Но това е само параван за избиването и осакатяването на милиарди хора по света с фарма отровите и с недомислиците на алопатията и микробиалната теория. Ако се  боиш от Бога ще се хванеш да изследваш тези въпроси в дълбочина, как Рокфелерите изтриват хилядогодишна медицинска практика и пренаписват цялата медицина за да може да си продават фармакологията. Още по-малко че твоята съвест зависи от това, а без чиста съвест човек претърпява корабокрушение във вярата (1Тим. 1:19). Ето като за начало един видео материал по въпроса за произхода на съвременната медицина.

И за "сбогом":

Пр. 15:32  Който отхвърля поуката презира своята си душа, А който слуша изобличението придобива разум.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Eli65

Да, един доста точен пост. До сега трябваше  да забележите, че не съм от лекарите, които робуват на Рокфелер и ваксините. Не случайно наричам евтаназия и двата вида ваксини(тези преди ковидарника и тези след него). Вие отричате цялата съвременна медицина, само защото тя бере душа заради дълбоко вградения в нея сатанизъм, с което обявявате за сатанисти всички лекари положили хипократова клетва, а много от тях са християни водещи, не битки, а цели войни, ден и нощ с доказани сатанисти вътре в системата на здравеопазването. Така анатемосвате Божии храм заради това, че в него вирее сатанизма с което доказвате, че нямате представа какво се случва вътре в болниците. Това няма как да бъде преглътнато. Големият въпрос е дали го правите умишлено или неволно. И да, полемики е. Изобличение е когато доказвате тезите си с библейски цитати. Аз отбелязах, че водим спор извън словото.

Eli65

А що се отнася до моите собствени битки с Рокфелер, лично аз съм изписвала безброй пъти билки и хомеопатия и за 28 години в медицината НИКОГА не съм поставяла ваксина. Аз и сега не съм ваксинирана с ковид ваксина. Няма да обяснявам как се задържам в системата все още. Трудно е за всички.

Watchman

ЦитатВие отричате цялата съвременна медицина, само защото тя бере душа заради дълбоко вградения в нея сатанизъм, с което обявявате за сатанисти всички лекари положили хипократова клетва, а много от тях са християни водещи, не битки, а цели войни, ден и нощ с доказани сатанисти вътре в системата на здравеопазването. Така анатемосвате Божии храм заради това, че в него вирее сатанизма с което доказвате, че нямате представа какво се случва вътре в болниците. Това няма как да бъде преглътнато. Големият въпрос е дали го правите умишлено или неволно.

Не, върни се отново и виж дали някъде аз съм те обвинил теб лично за нещо. Аз говоря изрично за системата. Никъде аз не съм написал също нещо с което да отрека цялата съвременна медицина, защото има сфери, които са по-слабо засегнати от сатанизирането и вършат работа. Единственото нещо, което написах лично за тебе е че ако ти вярваш в своята диплома (която е продукт на системата), то това е повод за притеснение. Не съм те обвинявал и за хипократовата клетва, за мен дори тази клетва е по-скоро нещо добро защото обрича изповядващия я, на първо място да не причинява вреда (което е една от Божиите заповеди - Марк 10:19). И въобще като изключим призоваването на езически божества за свидетели на тази клетва (Писанието казва, че човек се кълне в някой по-голям от него, а на Хипократ такива са му били представите за някой по-голям)  тя като изповед и обрек по своето естество е нещо добро. Ако всички лекари по света я спазваха света щеше да е много по-добро място.

Също така никъде не сме обявявали за сатанисти всички лекари. Много от нещата, които знаем за това какво се случва в тази система е именно от лекари, които воюват срещу сатанизма и лъжите в нея. Ето защо няма какво да преглътваш. Просто не трябва да прибързваш с изводите и да не се мъчиш да четеш между редовете неща, които ги няма, а в същото време да пропускаш какво пише на самите редове.

ЦитатИзобличение е когато доказвате тезите си с библейски цитати. Аз отбелязах, че водим спор извън словото.

Не, изобличението е когато се изобличи някаква неправда или неистина и се докаже с факти, използвайки когато е възможно (и не непременно) Библейски цитати, но задължително Библейските принципи за здравомислие, справедливост и правосъдие. Ето защо не може да има спор извън Словото, защото то покрива всички сфери на живота със своите всеобхващащи принципи, дори когато се касае за неща слабо засегнати в самото Писание.

ЦитатА що се отнася до моите собствени битки с Рокфелер, лично аз съм изписвала безброй пъти билки и хомеопатия и за 28 години в медицината НИКОГА не съм поставяла ваксина. Аз и сега не съм ваксинирана с ковид ваксина. Няма да обяснявам как се задържам в системата все още. Трудно е за всички.

Аз затова попитах да се самоопределиш по кой чин се считаш за лекар. Задаването на въпрос е с цел уточнение, не е обвинение. Ако се беше самоопределила в самото начало, щяхме да пропуснем излишните търкания. Но поне така много хора, които прочетат темата (която пак се отклони от основната и ще трябва да я отделя в своя собствена), ще имат полза от това да научат неща, които може да не са знаели.

Eli65

dodai

Eli65 ако се беще представила както се изисква в този форум и беше казала тези неща в представянето си сега нямаше да се водят тези излишни разисквания.

И се съобразявай с това какво Словото ни учи.
Дано разбереш.

Ученик на Исус

Ели, за жалост лекарите са едни от основните, които наред с политици, учители и журналисти дяволът употребява да си изгради антихристката система. Има малка част съвестни лекари, които по целия свят излязоха и се опълчиха на това, имаше дори такива, които напуснаха с чест работата си и казаха, че няма да участват в този геноцид. Също и достойни учители, които го направиха, казаха, че няма да правят тестове на учениците, които се оказаха впрочем назални ваксини.
Вие лично може да сте достоен и честен лекар и съвестно да си вършите работата, слава Богу, че има такива като вас, но болшинството в момента упражняват медицински фашизъм. Моя съседка призна, че синът ѝ, които е медицинско лице, работи в отделение за болни заради парите, мисля че 1000 лв.
Учителите получиха бонус от 100 лева за да тестват децата.
Жалко, тъжно и страшно е това, което се случи последните две години и половина, умряха мнозина, мнозина са осакатени, имаше деца и възрастни увредени, дори починали само от тестовете
Аз макар че години работих в системата на образованието, Бог ми показа да се разгранича от нея преди доста години, понеже е зло. Не го приемайте лично. Ние говорим за цялата картина и лекарите сами си копаят гроба, заедно с останалите съсловия, които изброих, в един момент те ще станат ненужни, планират да подават лекарствата дистанционно чрез ИИ, учениците да ги обучава ИИ и пр. Така че основните поддръжници на злото сега ще бъдат също потърпевши след време. Нашата задача като вярващи е да посочим, да изобличим злото и да се молим срещу него, да постим и сега важното е както писах вече да се молим срещу приемането на еврото и Шенген, Бог да им осуети съвета и да раздели езика им, да осуети цялото зло, което искат да въведат. Наскоро Бог ме подсети за стиховете в Ефесяни, че делата на тъмнината са безплодни. Така че сега се молим с този стих да бъдат безплодни делата им, да не дадат плод довека!

Eli65

Така е, светът се превърна в лудница. Слава Богу навсякъде все още има Човеци с главно "Ч" не случайно наричам ваксинирането евтаназия. Тук в сйта съм споделила и това, че по време на локдауните бях изпаднала в голям стрес. Атаки на работното място, атаки от телевизора, Бог ми даде да разбера, че е с мен и няма да ме изостави. Исках да споделя сънищата си, но това са лични и интимни неща. Забелязах, че няма интерес.
Слава Богу, че ви има. Следя ви форума от 2020 година и виждам дълбочината на мисълта ви. От вас съм получила голяма утеха, но честно казано не смея да дам и моята утеха за вас. Тук се спори по един много неприятен начин. Бог да ви благослови, не се сърдя, но не знам дали постъпих правилно като се регнах. Опитах да не навлизам в детайли за работата си, именно защото очаквах такава реакция от вас. Цял живот съм лекар. От това разбирам и това ми е призванието. Атаките, през които минавам в работата си са много по- големи от вашите, но от там е нормално и очаквано. Тук е някак нередно да го правите и когато го правите има стойност на удар под пояса. Да, аз парирах ударите, но вие дори не забелязвате, че сте ги нанесли. Утре на някой от вас ще се наложи да ползва услугите на лекар. Моля се да не попадате на сатанисти. Те са реални и са вътре в системата и са по- лоши и от комунисти. Няма да коментирам установените научни методи на лечение, виждам, че нямате интерес. Завършвам поста с добри чувства и оптимизъм. Аз съм това което съм. Извинявам се за хаотичната мисъл.

Ученик на Исус

Разбирам ви много добре, не вярвам да има човек, който да не е имал атаки последните 2-3 години, в Библията е записано усилни, свирепи времена, около нас много хора си заминаха, включително моята баба, която навърши 90 години и не е била никога ваксинирана. До последно беше дейна, претърпя инцидент и след близо година на легло, Бог си я взе, хубавото е, че имаме надежда, че всички, които са покорили живота си на Господ Исус, отиват на по-добро място.
Съжалявам, че ви изглежда, че тук някой ви напада, ако се видим и говорим на живо, ще усетите любовта на Господа във всички, които пишат тук, през интернет някак си се изкривяват нещата и понякога и аз си мисля колко студено изглежда писането ни тук, особено ако някой не познава Господа. Но със сигурност когато сме се събирали вярващи, винаги е било много мило на живо, спомням си преди доста години с един брат едва не си "оскубахме косите" в интернет, на живо срещата ни беше толкова пълна с братска любов, нищо общо с писането ни в интернет.
Ели, вие сте познали Господа, няма нищо по-хубаво от това, дръжте се здраво за Бог и не разчитайте на хора, ние човеците сме слаби, несъвършени и за жалост много пъти се нараняваме без дори да осъзнаваме. Съжалявам, ако с писането си нещо съм ви наранила, простете ми. Бог да благослови вас и близките ви и да ви опази от всяко зло!

dodai

Eli65 ако ми покажеш къде в Божието слово е казано да се доверяваме на лекари които са се отдали на сатаната ще се съглася с тебе.
А ти след като така много държиш на тази професия и имаш някакви претенции не ги отправяй към нас а към Бог и му кажи че не си съгласна с Него.
Тука в този форум се съобразяваме само с Бог и Неговите закони и Неговите писания .
Явно не разбираш за какво става въпрос но това си е твой проблем и ако не се покаеш искрено много ще страдаш.
Съжалявам че съм груб но това е положението.

Eli65

Благодаря за топлите думи от Ученик на Исус много мило! Аз знам, че сте християни и в крайна сметка тук ще се почувствам в свои води. Дай Боже някой ден да се видим на живо.
А за Додай... Мисля, че казах каквото имах по темата.

Watchman

ЦитатИсках да споделя сънищата си, но това са лични и интимни неща. Забелязах, че няма интерес.

Ако сънищата са дадени само за тебе, тогава те са си за тебе и не са за споделяне, ако са дадени са Тялото, имаш отговорност да ги доведеш до знанието на тези за които е дадено. Интерес ще има от когото трябва.

Изпитване също трябва да има.

ЦитатТук е някак нередно да го правите и когато го правите има стойност на удар под пояса. Да, аз парирах ударите, но вие дори не забелязвате, че сте ги нанесли.

Аз мисля, че в предишните си съобщения изчерпах този въпрос. Понякога когато само ние виждаме нещо, което другите правят, може да се окаже че виждаме не реалността, а своето въображение. Все повече не хора не могат да правят разлика между двете. Никой не те е атакувал за нищо, най-малкото че не те познаваме, за да има какво да делим с теб и за какво да те атакуваме. Във форума може да се атакуват позиции, идеи, информация, доктрини учения. И това е нормално, за това е форум. Атака срещу хора може да има само ако човека се е провинил в нещо или се държи по начин, който изисква такава реакция. В твоя случай никой не е имал нещо против тебе лично. Въпрос на емоционална зрялост е човек да може да прави разлика между това, когато негова позиция/вярване е било атакувано, и това той самия да е атакуван.

Примерно, кажеш на някой човек - "Това, което говориш е ерес", на което човека отговаря, "Аха, значи ме наричаш еретик така ли?" Той не може да направи разлика, че се изобличава конкретно учение, и никой не го идентифицира (перманентно) с това учение. Но за да се прави такава разлика се иска определен вид зрялост. Дискусиите се базират на принципни неща, и не трябва да се приемат лично. А личностни спорове не е желателно да се правят във форума.

ЦитатУтре на някой от вас ще се наложи да ползва услугите на лекар. Моля се да не попадате на сатанисти.

По-скоро се моли никой да не ползва услугите на системни лекари, и Бог да издигне истински, несистемни лекари, които да лекуват според Божието знание и мъдрост. Човешката цивилизация е в упадък, и във всички сфери упадъка е много голям. Няма истински и верни хора, или ако има със свещ трябва да ги търсиш. Хората си създадоха системи за да се чувстват сигурни и в безопасност. Тези системи се превърнаха в идоли на които хората уповават. Затова Бог съди човеците уповаващи на човешките системи и от самите системи излиза огън и пояжда ония, които уповават на тях. Това е и основната причина за сатанизирането на човешките системи.

ЦитатНяма да коментирам установените научни методи на лечение, виждам, че нямате интерес.

Не интерес, вяра нямаме в измислените от човеците "установени научни методи". Няма и никога няма да има нищо установено и утвърдено, измислено от човеци. Защото човека е трева, която цъфти и после увяхва заедно с цялата си слава. Толкова струва и човешкото знание/наука. Само Божието Слово пребъдва до века. Не е възможно човек да израства във своята вяра в Бога, без заедно с това да не израства в своето НЕВЕРИЕ във всичко останало. Няма как да се вярва и в Бога и в Луцифер. "Носителя на светлината" сиреч на знанието/науката с която той изкуши Ева да яде от дървото. Не можем да ядем от дървото на живота и дървото на знанието/науката. Само едното носи живот, а другото носи смърт. Смърт, която става повече от явна напоследък, особено поднесена под лозунга "вярвайте в науката".

Ето защо се казва: Бог хваща мъдрите/учените в лукавството им 1Kор. 3:19. Не се казва някои учени, а въобще всички, защото човешката наука е установена чрез лукавство. И аз имам достатъчна представа какво е наука, какво е научния метод, кое се счита за "точна" наука, за да знам, че наистина тия неща са утвърдени чрез лукавство, или казано другояче - шарлатанство. Така наречената "наука" има всичките характеристики на религия, защото е основана на вяра, вяра в неща за които се приема, че е невъзможно да се докажат (например аксиомите), затова се приемат (с вяра), че са така и толкова.

А Божия път е друг, той не се основава на "утвърдени научни принципи" а на утвърденото Божие Слово, което също се приема с вяра, но също така и със смирение, смирение, което да ни накара да признаем, че НИЩО НЕ ЗНАЕМ, и че без Неговата благодат, целия ни живот ще бъде тотален крах и провал.

1Кор.  3:18  Никой да не се лъже. Ако някой между вас мисли, че е мъдър според тоя век, нека стане глупав за да бъде мъдър.
1Кор. 3:19  Защото мъдростта на тоя свят е глупост пред Бога, понеже е писано: "Улавя мъдрите* в лукавството им";
1Кор. 3:20  и пак: "Господ знае, разсъжденията на мъдрите* са суетни".

*Библейския термин "мъдрите" касае точно това, което в днешно време наричат "учените".

Ели, изучавай Божието Слово, защото си приела човешки неща, повярвала си на увещанията на света, че в него има знание и утвърдена наука. Писанието казва, че Бог хваща всички учени в лукавството им, и че всички разсъждения на учените са суетни (сиреч празни).

Писанието още казва - ЦЕЛИЯ СВЯТ ЛЕЖИ В ЛУКАВИЯ. (1Йоан. 5:19). Твърде много християни днес си мислят, че само малка част от света лежи в лукавия, а повечето неща са добри. Не, всички светски принципи, науки, идеологии, системи, институции и въобще всичко измислено от човешката мъдрост лежи в лукавия. И ако ние си правим илюзии, че това не е така, това ще ни струва солено.

ЦитатТук се спори по един много неприятен начин.

Спорим, но не се мразим. Явното изобличение е по-добро от онази любов, която не се проявява. Пр. 27:5

Можеш да видиш как сме спорили с Ученик на Исус, даже й бях дал бан за 1 година за да се успокои малко. Да виждаш неприязън между нас? А и не мисля, че на човек, който не е готов да спори с тебе за неща, които може да ти костват живота/душата му пука за тебе.

Пр. 27:17  Желязо остри желязо; Така човек остри лицето си срещу приятеля си.

Дори острия спор служи за заточване на сетивата и разбирането ни, ако човек има правилно отношение в сърцето си.

Пр. 27:6  Удари от приятел са искрени, А целувки от неприятел - изобилни.

Аз предпочитам да съм на място в което получавам искрени удари, отколкото на място където получавам изобилни целувки.

Ученик на Исус

Любовта покрива всички грешки - Притчи 10 глава.

Римляни 14:19
И тъй, нека търсим това, което служи за мир и за взаимно назидание.

Римляни 15:2
Всеки от нас да угождава на ближния си, с цел към това, което е добро за назиданието му.

Ефесяни 4:16
от Когото цялото тяло, сглобявано и свързано чрез доставяното от всеки став, според съразмерното действие на всяка една част, изработва растенето на тялото за своето назидание в любовта.

Ели, може би е добре да разкажеш как си повярвала в Господ, аз примерно преди 20 години го видях, Господ Исус Христос ми се яви, говори ми и така се покаях по-късно.
Аз лично нямам претенции към никого, много по-лесно ми е да прощавам и да обичам човека въпреки неговото държане спрямо мен, последната година имах доста изпитания във взаимоотношения и колкото повече някой се държи зле, аз разбирам, че трябва да се протегна за взаимоотношение или просто да спра взаимоотношението, но да обичам човека и да се моля за него. Моето его само пречи, колкото повече мисля за другия, толкова по-добре се чувствам.

Яков 2:13
Защото съдът е немилостив към този, който не е показал милост. Милостта тържествува над съда.

Лука 6:31
И както желаете да правят човеците на вас, така и вие правете на тях.

Простички са наставленията на Нашия Господ и все пак толкова трудни за изпълнение, понеже е голяма битката с нашето грешно естество, грешната природа, която е егоистична и трябва да бъде разпъната.

1 Коринтяни 9:27
но уморявам тялото си и го поробвам, да не би, като съм проповядвал на другите, сам аз да стана неодобрен.

Голяма е битката със злото в нас и който иска да я спечели, трябва доста усилия да положи.

Матей 11:12
А от дните на Иоана Кръстителя до сега небесното царство на сила се взема, и които се насилят го грабват.

1 Тимотей 6:12
Подвизавай се в доброто войнствуване на вярата; хвани се за вечния живот, на който си бил призван, като си направил добрата изповед пред мнозина свидетели.

Лука 13:24
Подвизавайте се да влезете през тесните врата; защото ви казвам, мнозина ще се стараят да влязат, и не ще могат

1 Коринтяни 9 глава
24 Не знаете ли, че, които тичат на игрището, всички тичат, а само един получава наградата? Така тичайте, щото да я получите.
25 И всеки, който се подвизава, се въздържа от всичко. Те вършат това за да получат тленен венец, а ние нетленен.

Добре е също да споделиш от колко време вярваш и какво си разбрала за вярата, понеже аз от 20 години и все още се уча и пътят е тесен, труден, но си струва надеждата - завинаги с Бог в Божието царство, където няма смърт, болести, зло.

Матей 7:14
Понеже тясна е портата и стеснен е пътят, който води в живот, и малцина са ония, които ги намират.

Това, че ти си повярвала, не е случайно, Бог те е избрал, предузнал и срещнал, слава на Бога. Дерзай и нека се укрепи сърцето ти, бъди силна и смела Пътят да свършиш и вярата да опазиш, да устоиш докрай.

Ефесяни 6:13
Затова вземете Божието всеоръжие, за да можете да противостоите в злия ден, и, като надвиете на всичко, да устоите.

Ще става все по-напечено, но трябва да се укрепим в Господа и никой, който вярва в Бог няма да се посрами, понеже ние разчитаме на Божията вярност, не на себе си:

1 Коринтяни 1 глава
8 Който и докрай ще ви утвърждава, та да бъдете безупречни в деня на нашия Господ Исус Христос.
9 Верен е Бог, чрез Когото сте били призовани в общението на Сина Му Исуса Христа нашия Господ.