• Welcome to Братско общение в тревожни времена.

Съвременната медицина и човешкото знание

Започната от Eli65, Декември 19, 2022, 17:44:23 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Eli65

Редакция Watchman: Темата се разклони от тук, и я отделих в собствена тема.

Това с пластмасите ме развесели, но за всичко останало си прав. :)

Watchman

Да, има микро-пластмаси, които са навсякъде. Редовно ги откриват в телата на умрели животни. Въздуха е пълен с тях и ги вдишваме, пием ги с водата и поглъщане с храната.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Eli65

Watchman

Има прекрасни места в Сибир, сред дива природа, чиста вода и въздух, където живеят скромни и простосърдечни хора. Там ще можеш да се дистанцираш от микро-пластмасите. Тука това е невъзможно, без значение дали си лекар или кранист.

Можеш да потърсиш например за  "microplastics in human body".
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Eli65

Сайта дискутира библията, нали така? До колкото ми е известно в нея няма пластмаси!

Watchman

Сайта дискутира всичко свързано с реалния живот в светлината на Библията. Най-отгоре мотото на форума е свързано с "тревожните времена". За добро или зло, времената в които живеем са свързани с всякакви изкуствени, отровни и опасни неща.

Конкретно, пластмасите се споменаха във връзка с това, че телата на съвременните хора не са в същото състояние като на древните. Нека да се пробва някой от днешните "културисти" да върти двуметров меч за половин час без да спре. Пък да го видим как ще прави това в продължение на 12 часови битки като от всяко завъртане на меча зависи живота му. Ние сме сянка и жалко подобие на древните поколения.

Анко

Цитат на: Watchman - Декември 20, 2022, 00:50:26 AM
Нека да се пробва някой от днешните "културисти" да върти двуметров меч за половин час без да спре. Пък да го видим как ще прави това в продължение на 12 часови битки като от всяко завъртане на меча зависи живота му. Ние сме сянка и жалко подобие на древните поколения.
Абсолютно.

Пример може да бъде даден с мечът на цар Калоян, дори и тук да е копие/но мисля,че не е.../
Тежал е доста повече от 3-4 кг, дори дължината му е внушителна, не е сабя а е меч.
https://www.youtube.com/watch?v=H8FsgLqJtVE

Ходещи сенки сме сега точно,
писачи в интернет и консуматори, които е съмнително какво създаваме и оставяме след себе си.
Най-доброто е да осъзнаваме всеки ден нашата си окаяност и така да придобиваме нужното смирение за да търсим близостта с Всевишния и уверение за собствените си действия през дните, които са ни дадени под слънцето.

Анко

Цитат на: Watchman - Декември 19, 2022, 20:03:50 PM
Да, има микро-пластмаси, които са навсякъде. Редовно ги откриват в телата на умрели животни. Въздуха е пълен с тях и ги вдишваме, пием ги с водата и поглъщане с храната.
С извинение за допълнението,че въпроса е толкова тежък за обсъждане...

Когато родителите ми си отидоха един след друг в продължение на 5 години, в гробищния парк не разрешаваха да бъдат погребани в гроба на дядо ми и баба ми, именно по тази причина...че е увеличен периода между 2 погребения в един и същ гроб вместо 4 години вече е 8 или 10/не помня добре/ поради причина за неразлагане телата, както в предишните времена...

От цитираното изречение за блудството и отнемането на разума по-напред, мисълта ми беше закована от отнемането на разума, от последствията. Божието Слово не е шега.
Ако блудството отнема разума/постепенно в някаква степен, ако се упорства и Бог е дал достатъчно време за покаяние накрая и съвсем...Бог решава според Своята воля/ колко повече прелюбодейството и съвременнните методи на смяна на пола и подобни...отнемат разума, дарен от Бог заедно с живота, може ли да се каже така?

Eli65

Това, което пишете е така. Споделям мнението ви. Между кончината на бабите и дядовците ми и родителите ми имаше съвсем малко време, но тук пластмасите нямат отношение. За разлика от вас аз като практикуващ лекар знам къде да намеря статистики. Имам статистиките за Сирия, Ирак, Пакистан, Мароко, Тунис, Алжир и пр. и статистиките съответно на Украйна, Русия и България и разбира се съответно на Франция, САЩ, Германия, Унгария и пр. Повярвайте ми, не виждате пълната картина. Не отчитате и средната продължителност на живота на хората в древността когато е нямало хирургия и се е умирало от грип, диабет, апандисит, недохранване и пр. Истината е, че сега сме кекави заради ваксинационния календар и стресът, който се получава при едно болнично израждане на бебе и родилка. В подкрепа на това познавам и семейства, които си раждат децата у дома.
Повярвайте, разликата в поведението и болнавостта на децата е от тук до небето!

Watchman

ЦитатПовярвайте ми, не виждате пълната картина.

Със сигурност не виждаме пълната картина, нито има жив човек на земята, който да я вижда, колкото и високопоставен и информиран да е. Само Бог вижда пълната картина, а ние както казва и апостол Павел - "отчасти знаем и отчасти пророкуваме".

ЦитатНе отчитате и средната продължителност на живота на хората в древността когато е нямало хирургия и се е умирало от грип, диабет, апандисит, недохранване и пр.

То и сега се умира от тези неща, плюс куп други. Има обаче един мит и той е че продължителността на живота преди 100 и повече години е била много малка, средната продължителност на живота е била 60 години и прочие неща, които са чиста доза лъжа. Моя пра-пра дядо е починал на 117 години при инцидент, а не от старческа немощ. Пра баба ми и дядо ми на около 90, баба ми почти стигна 100. Това са хора лекували се по методите на Неофит Калчев. Никаква хирургия не му е трябвало на Калчев да спаси 100% от болните които е лекувал. Той е спасил и живота на пра-дядо ми, което е дало възможност и аз да се родя. Където се е заселвал Неофит Калчев никой не е умирал на възраст под 90 години. Преследвали са го лекари и попове, защото им е сривал бизнеса.

Имало е все пак различни времена и епохи, имало е чуми и морове и хора са мрели като мухи. И днес ги има, но се укриват от медиите, макар и данните да се публикуват тихомълком.

Домашното раждане определено е за предпочитане, да не говорим, че освен всичко друго в болниците правят и някакви магии с плацентите. Аз имам възможност да наблюдавам домашно родено дете сред болнично родени, и определено ги бие по интелект и скорост на развитие.

Анко аз имах предвид следния стих:

Осия 4:11  Блудство, вино, и мъст отнемат разума!

Тук блудството е сравнено с опиянението от вино и желанието за отмъщение.

Eli65

Личността за която говориш е православен свещенник, който е умрял, не на 100, не на 90, а на 80 годишна възраст. Отдалечен е от нас на два века разстояние. Няма как да ме накарате да вярвам на легенди и да не вярвам на очите си! Аз съм лекарка!

Watchman

Аз не знам на колко години е умрял, но знам, че баба ми е оправяла "нелечими" според лекарите болести със съветите на Неофит Калчев. И знам, че на стари години като не можеше да се грижи за себе си и я подкараха лекарите я съсипаха. Та във връзка с това искам да попитам:

ЦитатАз съм лекарка!

Това според кой чин, на Рокфелеровата медицина или на някоя друга? Понеже всички медицински университети са инфилтрирани преди много години от Рокфелеровите интереси и се преподава фалшива медицина. А истинската (чрез която са лекували хора като Неофит Калчев, и един човек за който Писанието свидетелства, че наистина е лекар - Лука) е потиснатата, преследвана, подигравана и изтрита от съзнанието на онези, които изучават тази сфера.

Да каже някой че е лекар, за мен нищо не означава без да дефинира по кой чин той се определя за такъв. Това е все едно някой да каже че е свещеник. Свещеник на кого? На Молоха, на Ваала, или на Зевс? Или ако претендира да е на Бога, то според кой чин? На Аарон, на Мелхиседек, или на император Константин?

Да йеромонах Калчев е бил част от православната система, както и Левски например, но това не променя стойността на тяхното дело.

Аз виждам, че разбираш много неща относно поквареността на светската система, но като че ли вярваш в медицинската система, която е поне 1000 пъти по-корумпирана от политическата (според много по-запознати от мен хора).

Ученик на Исус

Като се има предвид клетвата, с която всички лекари са се клели, то те са посветили себе си на демонични началства и власти и са обладани и слепи:

В името на Аполон - лечителя, в името на Хигия, в името на Панацея и в името на всички богове и богини, които вземам за свидетели, поемам върху себе си тази клетва.

На учителя, който ме е учил да лекувам, ще гледам като на баща: ще му помагам да живее и ще му давам каквото му е нужно, и ще гледам децата му като свои братя. Ако те поискат да изучат нашето изкуство, аз ще ги обуча без пари и без никакви задължения в бъдеще.

Ще ги уча на принципите на медицината, ще им давам обширни обяснения, ще им развивам доктрината като на свои деца, както на тях, така и на учениците си, които са записани при мен и са положили клетва.

Аз ще препоръчвам на болните подходящ режим според познанията си и ще ги защитавам от всички вредни неща.

Никога и никому няма да препоръчвам употребата на отрови и ще отказвам да давам на когото и да било подобно нещо.

Когато влизам в някоя къща, това ще бъде само за да лекувам някой болен, като се предпазвам от всякаква волна неправда и най-вече от всякакви сластолюбия към жените и мъжете, били те свободни или роби.

Всичко, каквото видя или чуя при изпълнението на своята професия или извън нея и което не бива да се разправя, аз ще го пазя в тайна и ще го смятам за нещо свещено.

Ще запазя живота си чист и свещен, както и моето изкуство.

Ако изпълня тази клетва, без да я нарушавам, дано живея дълго време, за да преуспея в изкуството и да стана прочут во веки веков, като пазя тази клетва и не престъпя нищо от нея. Ако пък сторя обратното, нека ме сполети ранна смърт и вечна забрава.

Заклевам се, че по силите на знанията си ще върша всичко, в което се кълна.

ЗАКЛЕХ СЕ!

Освен ако не са се покаяли и отрекли от тази клетва, разбира се.
В тези свирепи времена Лекарят на лекарите, Всемогъщият Бог е единствената ни надежда - живи или мъртви, да бъдем Господни!

Eli65

Eli65

Нека започна и завърша с това, че колкото е валидна дипломата ми пред вас, толкова са валидни и слуховете за ситуацията с вашите баби и дядовци. Или и в двете има стойност, или и в двете няма. За форума е важно да се отбележи, че и двете са извънбиблейски казуси. Що се отнася за хипократовата клетва сте напълно прави. Само че аз съм жена, а вие сте мъже минали през казарма. Интересно в какво сте се клели вие на клетвата след новобранския период?